Geboorte van Elena

Alles wat we hebben toegepast heeft zeker effect gehad, belangrijkste naar mijn mening, om meer rust te bewaren en gefocust te blijven op onze eigen visie van hoe de bevalling zou kunnen verlopen.
Ons doel om in bad te bevallen is helaas niet gelukt omdat de weeën simpelweg te vlot kwamen en zowel in de buik als rug moesten worden opgevangen, waardoor ik niet de juiste houding in bad kon vinden. Maar evengoed was het fijn om toch even een paar weeën in bad op te vangen, en de rust van het warme water effect te laten hebben op je lichaam.

Ik vond het echt fijn om goed geïnformeerd en voorbereid de bevalling tegemoet te gaan, vooral dat je kans krijgt en neemt om goed na te denken voor jezelf hoe jij het zou willen ervaren en wat je belangrijk vind. Op deze manier ben je ook beter voorbereid om het team thuis of in ons geval in het ziekenhuis in te lichten over je wensen. En om ook echt bij je doel te blijven op de belangrijkste punten. Bijv. in ons geval, om echt GEEN medische ingrepen en toeters en bellen in te schakelen tenzij het écht niet anders kan. Gelukkig werd hier goed gehoor aan gegeven. Dat was bij onze eerste bevalling van onze zoon helaas absoluut niet het geval, en dat is ook precies weer één van de redenen waarom wij deze cursus belangrijk, interessant, en uiteindelijk tijdens de bevalling zeer prettig en nuttig vonden.
Het heeft een groot stuk angst bij mij weggenomen wat ik had opgelopen door mijn eerste bevallingservaring.

Ook kon mijn man met een gerust hart naast mij staan/zitten, en mij helpen gefocust te blijven op ons doel.
De ademhalingstechnieken vanuit de cursus heb ik goed kunnen toepassen, en met de tips die meegegeven zijn heb ik goed mijn rust kunnen bewaren .

In de cursus wordt ook aangeraden om een geboorteplan te maken.
Mede door de cursus is het geboorteplan zoals het stond grotendeels uitgevoerd.

Puntje bij paaltje.. DANKJEWEL Laura & Válery!!

Esther en Youri

Stuitgeboorte van B.

We begonnen de cursus in week 33 van de zwangerschap en wisten dat hij in stuit lag.
Tijdens de cursus werd steeds duidelijker dat we meer keuzes hadden dan we eerst dachten en zijn zelfs nog van ziekenhuis gewisseld. Ook maakte ik de keuze dat ik voor een natuurlijke bevalling zou gaan i.p.v. een keizersnede.

B. had het zeer naar zijn zin in mijn buik, waardoor we ruim over de termijn heen waren. Op 40+4 hadden we consult en werd een keizersnede op 40+6 gepland omdat ze hem niet langer over de termijn wouden laten zitten. In de nacht daarna braken dan mijn vliezen om 3:43 uur.
Toen ging het zo snel dat we met moeite nog het ziekenhuis haalden waar hij via een vaginale stuitbevalling om 6:11 uur geboren werd. Ik ervaarde geen angst en geen pijn en alles ging heel intuïtief.

Het was een hele bijzondere eerste bevalling!

Dankzij jullie cursus ben ik zo kalm en rustig mogelijk gebleven. En hebben we dit als team echt samen gedaan.

Anoniem

Geboorte van J.

Met 28 weken hebben wij samen de cursus Hypnobirthing gevolgd.
Wij vonden de cursus leerzaam en interessant.
Een goede afwisseling van theorie, filmpjes, ademhalingstechnieken en een dosis humor tussendoor.

Week 34 had ik mijn een na laatste bijeenkomst van de verloskundigenpraktijk in Emmeloord.
Het hartje word beluisterd en er word gekeken hoe de baby ligt. Onze baby lag vermoedelijk in stuit.
We hadden nog goede hoop dat hij uit zichzelf zou gaan draaien.

Week 36 hadden wij een afspraak gemaakt om een echo te laten maken bij de verloskundigenpraktijk in Emmeloord. En onze baby lag in een onvolkomen stuitligging. Dit is niet de meest optimale positie om een natuurlijke bevalling tegemoet te gaan. In diezelfde week hebben wij allerlei opties besproken waaronder een versie (uitwendige draaipoging).

Week 37 een afspraak gemaakt om een versie te ondergaan. Persoonlijk vond ik dit erg pijnlijk, maar iedereen heeft natuurlijk een andere pijngrens. Er werden 3 draaipogingen gedaan maar dit mocht helaas niet baten. Na twee dagen bijkomen had ik inmiddels contact opgenomen met de verloskundige om te kijken wat verder de opties nog waren.

Optie 1: Nog een tweede afspraak maken voor een versie.
Optie 2: Een vaginale stuitbevalling.
Optie 3: Een gentle sectio.

In dezelfde week een afspraak gemaakt in het ziekenhuis Isala in zwolle om een gesprek aan te gaan en informatie te werven rondom een gentle sectio.

Ik was al bijna 38 weken dus voor mijn gevoel moest ik een deze dagen wel een besluit gaan maken. En dit is misschien wel het meest moeilijke besluit ooit geweest. Ik had uiteindelijk gekozen voor de gentle sectio. Ik had nog 8 dagen om mezelf voor te bereiden op de geboorte van ons kindje.
Wel hadden we een aantal wensen zoals de navelstreng uit laten kloppen voordat deze wordt doorgeknipt en de baby direct na de geboorte bij mama op de borst.

Week 38 +6 dagen om 7:30 moesten wij ons melden bij de receptie in het Isala ziekenhuis in Zwolle.
Tussen 8:00-10:00 werden wij netjes voorbereid en tuurlijk was ik toch een beetje zenuwachtig.
Maar ik had er alle vertrouwen in dat alles goed zou verlopen.

Om 10:00 werd ik samen met mijn partner opgehaald en werden we naar de operatiekamer gebracht. De ruggenprik werd gelukkig in een keer goed gezet dus dat was wel fijn. Tijdens de gentle sectio was ik er mentaal gewoon bij. De kalme ademhaling heb ik heel mooi kunnen toepassen tijdens het geboorteproces. De anesthesist was zelfs verbaasd over hoe kalm en rustig ik was en had dit nog nooit zo gezien.
Het eerste moment van de geboorte wilde ik natuurlijk niet missen! We mochten door een doorzichtige doek meekijken hoe onze zoon geboren werd. Hierna werd hij direct bij mij op de borst gelegd. Na ongeveer 5 minuten hield ik dat niet meer vol en heeft mijn man onze zoon overgenomen en hem tegen zijn blote borst gehouden.

En ja het was echt liefde op het eerste gezicht.

Papa en mama uit Emmeloord

Wil jij meer informatie over de onze cursus?

Wil je meer informatie of heb je een andere vraag? 

Kom meer te weten over wat HypnoBirthing® voor jou kan betekenen.

Meer informatie over ons cursus aanbod.